Langkah 1.
Makan epal HIJAU atau minum jusnya tiap-tiap hari sekurang-kurangnya
satu biji sehari selama seminggu. Tujuannya untuk membuang lemak
visceral (lemak yang terdapat dicelah-celah otot perut) dan untuk
mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yang lain
dari dinding usus. (Gandum yang terdapat sekarang mengandungi bahan
kimia. Bahan kimia itulah yang menyebabkan warna asalnya bertukar
daripada kuning menjadi putih dan boleh menyebabkan kanser usus).
Ingat: Kalau dimakan mentah, epal boleh dimakan bersama-sama makanan
lain. Tetapi kalau jus, ia tidak boleh disulami dengan makanan lain
kecuali setelah berlalu 15-20 minit.
Selesai yang
di atas, makanlah pula buah LEMON atau minum jusnya 1 biji sebelum
sarapan ATAU 1 biji sebelum tidur tiap-tiap hari untuk tujuan
detoksifikasi. Berbeza dari jenis-jenis limau yang lain, lemon bersifat
asid sewaktu di luar tetapi bertukar menjadi alkali setelah masuk ke
dalam badan. Lemon ini rasanya sangat masam. Untuk mengurangkan
masamnya, boleh dibuat jus dan campurkan dengan madu atau buat air lemon
dengan menggunakan gula perang.
Kesannya boleh dirasai dalam masa dua minggu.
Racik kacang lendir (bendi) muda nipis-nipis dan rendam dalam air panas
sebelum tidur kemudian minum pada sebelah pagi sebelum sarapan. Amalkan
setiap hari. Kesannya boleh dilihat dalam tempoh sebulan.
Mari kita sama-sama cuba dan bandingkan hasilnya nanti.
No comments:
Post a Comment